Čarobne zvjezdice
Ove su me zvjezdice posebno očarale. Reći ću samo "puna usta okusa" :) ... bademi, kikiriki, med, cimet..
Sastojci:
Tijesto:
300 grama glatkog brašna
na vrh noža praška za pecivo
100 grama mljevenih badema
250 grama šećera u prahu
2 jaja
prstohvat soli
1 žlica ruma
150 grama omekšalog maslaca
1 vanilin šećer
Nadjev:
100 grama mljevenih kikirikija - neslanih
2 jušne žlice meda
1 jušna žlica kakaa u prahu
1 žličica cimeta
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti prhko tijesto rukama ili mikserom - spiralnim nastavkom za miješanje. Gotovo tijesto umotati u prozirnu foliju i staviti 30-tak minuta u hladnjak.
Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva C.
Izvaditi tijesto iz hladnjaka, razvaljati na debljinu 2-3 mm pa rezati zvjezdice i stavljati na lim prekriven papirom za pečenje.
Zvjezdice peći 8 minuta na 180 stupnjeva C.
Za nadjev samljeti kikiriki (neslani). Otopiti med na pari pa ga samo malo ohladiti i umiješati u smjesu mljevenog kikirikija, cimeta i kakaa.
Pečene zvjezdice ohladiti pa spajati žličicom nadjeva. Nadjev se stavlja samo u sredinu u krug jer se teško razmazuje do rubova. Keksići su bolji kad par dana odstoje.
Sastojci:
Tijesto:
300 grama glatkog brašna
na vrh noža praška za pecivo
100 grama mljevenih badema
250 grama šećera u prahu
2 jaja
prstohvat soli
1 žlica ruma
150 grama omekšalog maslaca
1 vanilin šećer
Nadjev:
100 grama mljevenih kikirikija - neslanih
2 jušne žlice meda
1 jušna žlica kakaa u prahu
1 žličica cimeta
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti prhko tijesto rukama ili mikserom - spiralnim nastavkom za miješanje. Gotovo tijesto umotati u prozirnu foliju i staviti 30-tak minuta u hladnjak.
Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva C.
Izvaditi tijesto iz hladnjaka, razvaljati na debljinu 2-3 mm pa rezati zvjezdice i stavljati na lim prekriven papirom za pečenje.
Zvjezdice peći 8 minuta na 180 stupnjeva C.
Za nadjev samljeti kikiriki (neslani). Otopiti med na pari pa ga samo malo ohladiti i umiješati u smjesu mljevenog kikirikija, cimeta i kakaa.
Pečene zvjezdice ohladiti pa spajati žličicom nadjeva. Nadjev se stavlja samo u sredinu u krug jer se teško razmazuje do rubova. Keksići su bolji kad par dana odstoje.
Nema komentara:
Objavi komentar